Gigabyte P55A-UD6: SATA 6Gb/s si USB 3.0 pentru mase

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 30 November, 2009.

HDTach 3.0.4.0
 • Seagate Barracuda XT @ Intel P55 (SATA 2)

sata2_hdtach

 • Seagate Barracuda XT @ Marvell 9128 (SATA 3)

sata3_hdtach

Studiind rezultatele putem observa o crestere doar la Burst Speed, adica viteza de transfer a datelor stocate in buffer-ul HDD-ului. Caracteristicile care conteaza, adica timpul de acces si rata medie de transfer raman neschimbate.

HDTune Pro 3.10
 • Seagate Barracuda XT @ Intel P55 (SATA 2)

sata2_read


 • Seagate Barracuda XT @ Marvell 9128 (SATA 3)

sata3_read

Si aici avem acelasi scenariu ca si in cazul HDTach, adica difera doar Burst rate intre cele doua teste. De asemenea in cazul controller-ului Marvel observa o ocupare a procesorului de doar 0.5%, ceea ce inseamna ca ideea celor de la Gigabyte de a folosi conexiunile PCI-Express direct din CPU a dat roade. mai departe continuam cu testul de scriere:

 • Seagate Barracuda XT @ Intel P55 (SATA 2)

sata2_write

 • Seagate Barracuda XT @ Marvell 9128 (SATA 3)

sata3_write

Scenariul se repeta si aici, diferenta ramane tot la Burst rate iar ocuparea procesorului este tot de 0.5%. Pe pagina urmatoare vom vedea daca sunt diferenta in cazul citirii si scrierii fisierelor de diferite marimi.

Comentarii

8 comentarii la: Gigabyte P55A-UD6: SATA 6Gb/s si USB 3.0 pentru mase

 1. Sata3, USB 3.0, procesoare cu 6 nuclee (sau mai multe) super rapide, software optimizat pentru multi-thread, medii de stocare flash. Asta e viitorul.

 2. Rata de transfer maxima a standardului SATA 2 este de 384MB/s.sincer mi se pare putin la cum o folosesc eu>/SI FAZA CU 6gB/S HAI SA FIM SERIOSI MAI ASTEPTAM CEL PUTIN 2 -3 ANI PANA SA APARE SI PE PIATA:)

 3. Chiar daca ar aparea pe piata in 2-3 ani, va puteti imagina unde am fi peste 15 ani? 100gb/s? Se avanseaza prea rapid si cred ca la un moment dat o sa avem mari probleme.

 4. coreduo a scris pe:

  Ce probleme ? Or sa se constipe firele ? Cu cat mai rpd cu atat mai bine .Personal, cred ca singura problema care deranjeaza este cea a consumului de curent care este (inca) imens ,am vazut sisteme de test ptr noi sisteme desktop cu sursa de 1250 W…..maine poimane apar magazine cu echipamente de protectia muncii ptr instalatii IT……..

 5. Nicu Straton - SeVeN a scris pe:

  trebuie neaparat sa am placa asta 😀 doar este UD-SEVEN :))) care ar merge bine cu un i-SEVEN 8 SEVEN 0 bineinteles 😀

 6. “As fi totusi curios sa testez diferenta de performanta (daca exista) intre solutiile 3rd party (NEC si Marvell) si o solutie nativa (Intel, AMD, NVIDIA). Dar de asta ne vom ocupa atunci cand isi vor face aparitia pe piata.”. As vrea sa ii fac cunoscut autorului ca AMD a lansat foarte recent nishte cipseturi cu aceste dotari. Ati putea sa testati si sa vedem putin diferenta dintre Intel cu aceste dotari “emulate” si AMD cu suport nativ. Sunt chiar foaaarte curios!
  Respectele mele ptr review! 😉

 7. iulli a scris pe:

  Ar fi foarte interesant de vazut cum se comporta un hard extern clasic, USB 2.0, legat la o placa de baza cu USB 3.0. S-ar simti ceva imbunatatiri ale vitezei de transfer?

 8. Matose Post author a scris pe:

  Nu se va simti nimic pentru ca va lucra tot in mod USB 2.0 🙂

Lasa-ne un comentariu: