Nvidia GeForce GTX 680: Partea I – Performanta

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 22 March, 2012.


.

Adaptive V-Sync


.

Asa cum siti, noi nu disecam deobicei si tehnologiile software proprietare fiecarui producator, insa in acest caz ne-am decis sa amintim cele doua tehnologii pe care Nvidia le lanseaza odata cu GTX 680, acestea intrand la capitolul “Smoother” din strategia de lansare.

Adaptive V-Sync-ul este o tehnologie de reducere a stutteringului in cazul in care placa video nu este destul de puternica sa ofere framerate-ul constant setat. De exemplu, in cazul V-Sync-ului clasic, in momentul in care placa nu poate genera 60 de frame-uri pe secunda, framerate-ul era redus automat la urmatorul prag, adica 30 fps. In momentul reducerii framerate-ului, aparea fenomenul denumit stutter. Ei bine, in cazul V-Sync-ului adaptiv, in momentul in care placa nu poate genera 60 fps, V-Sync-ul este pur si simplu dezactivat automat, permitand placii sa genereze 50 fps, sau orice alta valoare mai mica decat 60, fara a comuta intr-o gama inferioara de afisare sincron (30 fps). Acest fapt duce la o experienta mai cursiva de joc. Personal, prefer noua facilitate introdusa in EVGA Precision, mai precis posibilitatea de a seta un frame-cap acolo unde dorim noi, o solutie mult mai flexibila din punctul meu de vedere decat V-Sync-ul, fie el si adaptiv.
.

.

TXAA

.

TXAA este un nou mod de aplicare a anti-aliasing-ului, dezvoltat de Nvidia, care ofera o calitate similara MSAA-ului, in conditiile unei penalizari a performantei mult mai mici. Conform celor de la Nvidia, TXAA 1 ofera o calitate a imaginii comparabila cu MSAA 8X, in timp ce impactul asupra framerate-ului este similar aplicarii MSAA 2x. TXAA 2 ar trebui sa ofere o calitate a imaginii mai mare decat MSAA 8X, in conditiile unei penalizari a performantei la nivelul MSAA 4X.
.

.

3D Surround

.
3D Surround nu este o tehnologie noua, dar au fost implementate o serie de noutati importante. In primul rand, nu mai avem nevoie de 2 placi pentru a putea conecta 3 monitoare, GTX 680 fiind capabila sa redea semnal video pe 4 monitoare simultan. In al doilea rand, au fost implementate functii precum Bezel Peak, care ofera o experienta mai buna de utilizare in cazul in care folosim 3 monitoare. Per total, odata cu aparitia lui GTX 680, putem considera ca tehnologia 3D Surround a ajuns la maturitate si usurinta in utlizare a crescut considerabil, acesta fiind de altfel capitolul “Richer” din strategia de lansare a celor de la Nvidia.
.

.

Comentarii

52 comentarii la: Nvidia GeForce GTX 680: Partea I – Performanta

 1. Monstru Post author a scris pe:

  Asta este frumusetea overclocking-ului domnule, sa poti sa ai performante bune chiar si cu hardware mai vechi. Asta pe o parte. Pe de alta parte, de ani de zile progresul in domeniul acesta se ofera cu lingurita, pentru a maximiza profitul. Chestie care se intampla din pacate si in multe alte domenii.

 2. Alonewolf a scris pe:

  Parca mi-ai citit gandurile;da asa este suntem aburiti,inselati si manipulati de greii din IT(chiar daca de pe spinarea noastra se imbogatesc ei) dar vina este in totalitate a noastra ca inghitim cu prea multa usurinta toate mizeriile care ni se baga pe gat.

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Pai, avem contact cu domeniul asta zilnic, e normal sa gandim la fel.

 4. Costi a scris pe:

  Alonewolf te aproprii de performanțele noilor plăci însă cu un consum mai mare. Asta în testele sintetice. Încearcă pe un joc și vezi ce dă.

 5. Alonewolf a scris pe:

  Costi ai dreptate,dar s-a zgariat DVD-ul cu Caysis iar de pe lasttorent n-am reusit sa trag un joc functional,cred ca s-au prostit si astia(urmare ACTA?).

 6. Alonewolf a scris pe:

  Sorri, dar cand overclockezi cred ca e normal sa nu te mai uiti la consum,n-ui asa?

 7. a aparut monstrul de la Asus …”GeForce GTX 680 DirectCU II Top” garnisită cu PCB propriu, frecvenţe ridicate din fabrică, etaj de alimentare modificat, etc. …abia astept sa fie pusa pe masa de OC

Lasa-ne un comentariu: