Nvidia GeForce GTX 680: Partea I – Performanta

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 22 March, 2012.

.

Sub capota

.
Nici asupra analizei PCB-ului nu voi insista prea mult, deoarece Ramiro a facut literalmente placa bucati in testul sau, deci aveti destul material pe marginea acestui subiect. Pentru cei mai putin interesati de articolul dedicat overclocking-ului, o sa trec totusi in revista cele mai importante aspecte. Incepem cu nucleul grafic, care nu este protejat de IHS, datorita dimensiunilor reduse. In imaginea de mai jos puteti vedea o comparatie directa intre GK104 si G92.

Controller-ul de voltaj este dispus pe spatele PCB-ului, intr-o pozitie destul de ciudata, tinand cont de distanta pana la etajul de alimentare. Este vorba despre RT8802A, un controller de voltaj destul de simplu si destul de vechi, care poate controla 4 faze si poate fi intalnit si pe anumite implementari de … 8800GT. Etajul de alimentare este alcatuit din 4 faze desi, asa cum putem vedea, PCB-ul era gandit initial pentru 5. Etajul de alimentare al memoriei este alcatuit din doua faze insa piesele sunt usor subdimensionate, incingandu-se destul de puternic in timpul functionarii (ceea ce, paradoxal, nu se intampla in cazul etajului de alimentare al nucleului grafic). GTX 680 foloseste 8 chip-uri de memorie Hynix.

Per total, avem de-a face cu o constructie foarte simpla si aerisita, placa aratand intr-adevar ca un produs mainstream, nu ca un monstru high-end avid de putere.

.

Comentarii

52 comentarii la: Nvidia GeForce GTX 680: Partea I – Performanta

 1. Monstru Post author a scris pe:

  Asta este frumusetea overclocking-ului domnule, sa poti sa ai performante bune chiar si cu hardware mai vechi. Asta pe o parte. Pe de alta parte, de ani de zile progresul in domeniul acesta se ofera cu lingurita, pentru a maximiza profitul. Chestie care se intampla din pacate si in multe alte domenii.

 2. Alonewolf a scris pe:

  Parca mi-ai citit gandurile;da asa este suntem aburiti,inselati si manipulati de greii din IT(chiar daca de pe spinarea noastra se imbogatesc ei) dar vina este in totalitate a noastra ca inghitim cu prea multa usurinta toate mizeriile care ni se baga pe gat.

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Pai, avem contact cu domeniul asta zilnic, e normal sa gandim la fel.

 4. Costi a scris pe:

  Alonewolf te aproprii de performanțele noilor plăci însă cu un consum mai mare. Asta în testele sintetice. Încearcă pe un joc și vezi ce dă.

 5. Alonewolf a scris pe:

  Costi ai dreptate,dar s-a zgariat DVD-ul cu Caysis iar de pe lasttorent n-am reusit sa trag un joc functional,cred ca s-au prostit si astia(urmare ACTA?).

 6. Alonewolf a scris pe:

  Sorri, dar cand overclockezi cred ca e normal sa nu te mai uiti la consum,n-ui asa?

 7. a aparut monstrul de la Asus …”GeForce GTX 680 DirectCU II Top” garnisită cu PCB propriu, frecvenţe ridicate din fabrică, etaj de alimentare modificat, etc. …abia astept sa fie pusa pe masa de OC

Lasa-ne un comentariu: